Kilde: Wikipedia

Vikingarna

er et svensk danseband stiftet i 1958, oppløst i 2004 etter en omfattende avskjedstur og reformert i 2016. Bandet ble stiftet av Claes Johansson under navnet Jicco & the Vikings. I 1961 endret de navn til Vikings og i 1973 til Vikingarna.

I 1974 kom bandet for første gang inn på Svensktoppen med sangen «På världens tak». Det store gjennombruddet på listen fikk de året etter med sangen «Du gav bara löften», og samme år mottok de sin første gullplate. I forbindelse med utgivelsen av albumet Kramgoa låtar 7 i 1979 overtok Christer Sjögren som vokalist etter Stefan Borsch. I 2000 spilte Vikingarna inn sitt første av tre tyskspråklige album under navnet Vikinger og oppnådde en viss popularitet i Tyskland, Sveits og Østerrike.

I forbindelse med oppløsningen holdt bandet avskjedskonsert for over 7000 publikummere 3. juli 2004 i Arvika. På konserten opptrådte både Christer Sjögren og Stefan Borsch. Bandet hadde da gitt ut over 40 album, solgt over 11 millioner eksemplarer og mottatt en rekke platetrofeer i både Sverige og Norge. Bandet mottok dessuten den svenske musikkprisen Grammis i 1988 og 1991.

Diskografi
Det går som en dans 5 (1973)
Här kommer Vikingarna (1974)
Kramgoa låtar 1 (1974)
Kramgoa låtar 2 (1975)
På världens tak (1976)
Kramgoa låtar 3 (1976)
Kramgoa låtar 4 (1976)
Kramgoa låtar 5 (1977)
The Vikings Export (1978)
Kramgoa låtar 6 (1978)
Kramgoa låtar 7 - Djingis Khan eller Hallelujah (1979)
Greatest Hits (1979)
Vikingarnas julparty (1979)
Kramgoa låtar 8 - Mot alla vindar (1980)
Kramgoa låtar 9 - Hallå Västindien (1981)
Kramgoa låtar 10 - Den stora dagen (1982)
Kramgoa låtar 11 - Save Your Love (1983)
Rallykasett med Vikingarna (1984)
Kramgoa låtar 12 - Albatross (1984)
Kramgoa låtar 13 (1985)
Julens sånger (1985)
Kramgoa låtar 14 (1986)
Kramgoa låtar 15 (1987)
Kramgoa låtar 16 (1988)
Instrumental Hits 1 (1988)
Kramgoa låtar 17 (1989)
Kramgoa låtar 18 (1990)
Kramgoa låtar 19 (1991)
Gitarrgodingar (1991)
Kramgoa låtar 20 (1992)
Vikingarna Gold! (1993)
På begären (1994)
Kramgoa låtar 1995 (1995)
Kramgoa låtar 1997 (1997)
Kramgoa låtar 1998 (1998)
För dina blåa ögons skull (1998)
Kramgoa låtar 1999 (1999)
Kuschel dich in meine Arme (2000) tysk utgave under navnet Vikinger
Kramgoa låtar 2000 (2000)
Vore danske favoriter (2000)
100% Vikingarna (2000)
Kramgoa låtar 2001 (2001)
Tanz mit mir (2001) tysk utgave under navnet Vikinger
Kramgoa låtar 2002 (2002)
Romantica (2002) tysk utgave under navnet Vikinger
100% Guldfavoriter (2003)
Best of Vikinger (2003)
Bästa kramgoa låtarna (2004)
Bästa (2006)
Danske hits (2006)
Bästa kramgoa låtarna 2 (2007)
Den sista dansen (2008)
Upp till dans (2009)